Budgetbeheer

Hierin onderscheiden we 4 situaties:

1. Budgetbeheer voorafgaand aan het beschermingsbewind.

Omdat het instellen van beschermingsbewind enige tijd vergt, is het soms nodig om meteen tot actie over te gaan. Hierdoor komt u wellicht niet verder in de problemen én wordt er rust gegenereerd, doordat wij het aanspreekpunt van de schuldeisers worden.

2. Budgetbeheer ná het beschermingsbewind.

Wanneer u nog niet helemaal in staat bent om uw financiële belangen geheel zelf te behartigen maar beschermingsbewind te ver strekt, kunnen wij er samen voor kiezen om het beschermingsbewind om te zetten in budgetbeheer. Hierdoor kunnen wij u op deze manier klaarstomen om financieel weer op eigen benen te staan.

3. Budgetbeheer zonder schulden.

Hierbij wordt uw inkomen naar Ersee bewindvoering overgeboekt. Wij betalen vervolgens uw vaste lasten en zorgen ervoor dat u wekelijks dan wel maandelijks leefgeld ontvangt.
Deze dienst is bedoeld voor mensen die problemen ervaren met het voldoen van de vaste lasten, maar géén problematische schulden hebben.

4. Budgetbeheer met schulden.

Deze variant is vergelijkbaar met beschermingsbewind en wordt toegepast wanneer de rechtbank het beschermingsbewind niet toelaat. Dit gebeurt voornamelijk bij ZZP-ers

Ersee Bewindvoering

Molensingel 47, 6229 PB Maastricht
043 – 420 0789

Neem contact met ons op: